Active Tickets

Your Ticket To The Future

Ticketsysteem ActiveTickets

Een bezoeker die kaarten voor een evenement, concert, theatershow of filmvoorstelling koopt beseft vaak niet wat voor een kaartverkoopsoftware hierachter zit. Of deze verkoop nou aan de fysieke kassa of via de digitale kassa plaatsvindt, in beide situaties is software nodig om de koop mogelijk te maken. Het is dit stukje onzichtbaarheid die bepalend is voor de kracht van de software. Het stukje software werkt namelijk goed als het kopen van de kaarten voor de bezoeker soepel verloopt en deze kopende partij dus niets merkt van het kaartverkoopsysteem dat erachter zit.

 

De software van het kaartverkoopsysteem ActiveTickets is behoorlijk doorontwikkeld om zo gebruiksvriendelijk te zijn voor de kaartverkopende partij en het kopen van kaarten zo soepel mogelijk te laten verlopen voor de aankopende partij. Deze software biedt een gebruikersomgeving waarin veel functiemogelijkheden voorhanden zijn. Op die manier kunnen de klanten van het kaartverkoopsysteem, ActiveTickets, het gehele ticketsysteem zo inrichten zoals zij dit graag willen. Ze kunnen de verschillende soorten kaarten aanmaken die zij verkopen en deze verschillende kaarten vervolgens per soort aan specifieke voorstellingen koppelen. Op die manier kunnen specifieke prijzen zichtbaar gemaakt worden voor bepaalde voorstellingen en voor andere shows juist onzichtbaar. Daarnaast kan in ActiveTickets heel specifiek worden aangegeven op welke kassa’s bepaalde voorstellingen verkocht mogen worden en op welke kassa’s (zoals bijvoorbeeld de webkassa) niet. Ook kan de lay-out van de geprinte kaarten of e-tickets volledig zelf worden ontworpen. Bovendien kan per zaal worden aangegeven wat de capaciteit ervan is en dus hoeveel mensen er in elke zaal kunnen. Naar aanleiding van die ingevoerde capaciteit kunnen vervolgens zaalplattegronden worden aangemaakt waarbij aan de bezoekers specifieke plekken in een zaal kunnen worden toegewezen.

 

Een kaartverkoop vindt dus plaats via een kaartverkoopsysteem en is als de software op een goede manier is ingericht bijna onzichtbaar voor de bezoeker die het ticket koopt. Op die manier verloopt de ticketverkoop zoals elk theater, elke bioscoop, elk evenement en elk festival natuurlijk graag zou willen: vlekkeloos.