Active Tickets

Your Ticket To The Future

Tickets via Facebook

Facebook ontstond in 2004, heeft sinds 2008 een Nederlandstalige versie en is ondertussen immens populair. Je kunt er als gebruiker gratis je eigen profiel samenstellen en daarna informatie en interesses delen op het zogenaamde Prikbord. Op de sociale netwerksite is het daarnaast mogelijk ´vrienden´ te worden met mensen die je bekend zijn, maar ook met mensen die je nog nooit hebt gezien. 

 

Veel gebruikers kunnen niet meer zonder Facebook, ze delen ontzettend veel informatie via de netwerksite en kijken dan ook meerdere keren per dag op de site om te zien wat anderen gedeeld hebben. Een gebruiker kan zelf op het Prikbord zijn/ haar status updaten, foto’s en filmpjes delen, maar ook statussen, foto’s en filmpjes van anderen ‘leuk vinden’ en erop reageren. Daarnaast heeft Facebook nog een andere functionaliteit: het spelen van spelletjes en vervolgens precies zien waar vrienden in een dergelijk spel zijn. 

 

In navolging van de hierboven beschreven spel- en concurrentiefunctionaliteit van Facebook maken wij, als ticketsysteem, nu ook gebruik van de populariteit van Facebook. Zo kunnen gebruikers van Facebook vaak al tickets voor concerten of andere evenementen via de Facebookpagina van de desbetreffende locatie kopen. De agenda van de website is dan gekoppeld aan de Facebookpagina en zodoende kunnen kaartjes gekocht worden. De gebruiker hoeft op de website van de concert- of evenementlocatie geen account aan te maken, want de Facebookgegevens worden hiervoor gebruikt. De werking van Facebook wordt op die manier handig ingezet in de kaartverkoop en is gericht op het vergroten van de gebruiksvriendelijkheid. 

 

Deze vernieuwde en makkelijke manier om kaarten te bestellen heeft ook voor de concert- of evenementlocatie een groot voordeel. Deze verkopende instantie heeft namelijk, door de koppeling van het Facebook account, altijd de meest recente en correcte gegevens van haar bezoeker. De gebruikers van Facebook die via dit platform kaarten kopen voor een concert of ander evenement zijn actief en zullen er dus in de meeste gevallen voor zorgen dat hun gegevens altijd up-to-date zijn.

 

De module ActiveSocial maakt het niet alleen mogelijk om via Facebook, maar ook met een Google+ of Twitteraccount in te loggen voor het kopen van tickets.