Active Tickets

Your Ticket To The Future

Tickets scannen

In navolging van de online verkoop van tickets maakt scansoftware het nu ook mogelijk om verkochte tickets te scannen. De kaartjes worden bij aankoop voorzien van een barcode of streepjescode en deze tickets zijn vervolgens leesbaar voor een scanner met de juiste software. Zodoende zijn de kaarten die de consument of bezoeker voor een evenement, film- of theatervoorstelling heeft gekocht, direct aan de deur te scannen en verloopt het bezoek soepeler. 

 

De barcode die op een ticket staat is een optische representatie van data die leesbaar is voor scanners. Van oorsprong bestaat die data uit streepjes met verschillende diktes en tussenruimtes, deze worden lineaire of eendimensionale (1D) barcodes genoemd. Later zijn ook andersoortige codes bestaande uit rechthoeken, zeshoeken en andere geometrische patronen in twee dimensies (2D) ontwikkeld. Ondanks dat deze 2D systemen een verscheidenheid aan symbolen kunnen bevatten worden zij dus ook gezien als barcodes. 
 
Het ticketsysteem ActiveTickets stelt organisaties in staat om door middel van barcodes in combinatie met de juiste scansoftware, bij elke ingang van een zaal of evenemententerrein tickets te scannen. Deze scanmodule, ActiveScan, maakt het mogelijk om, in het beheer, een scanner toe te wijzen aan de plek waar wordt gescand en er kan gelijktijdig worden gewerkt met meerdere scanners per ingang. Op die manier hebben organisatoren maximale controle over publieksstromen. Door uitgekiende synchronisatietechnieken kunnen tickets maximaal 1 keer worden gescand, ook al wordt datzelfde ticket bij twee ingangen aangeboden.
 
Voor wat betreft de scanners is er ook sprake van innovatie. Waar de meeste barcodes tot voor kort op papier geprint moesten worden voordat zij scanbaar waren met optische scanners, zijn de nieuwste scanners nu zelfs in staat om barcodes op een smartphone te lezen. 
 
De scanmodule, ActiveScan, is geoptimaliseerd voor mobiele kaartverkoop: een bezoeker koopt met zijn smartphone een ticket en kan deze direct aanbieden aan de toegang. Deze mobiliteit wordt mogelijk gemaakt doordat ActiveTickets werkt met RF (Radio Frequency), WiFi en USB scanners en heeft daarmee beproefde technieken beschikbaar voor scannen van e-tickets, mobiele tickets en het scannen van passen.