Active Tickets

Your Ticket To The Future

Kaarten met een kortingspas

Regelmatig wordt door de organisatie van een theater, bioscoop, poppodium of evenement bedacht dat zij een selectie van hun bezoekers privileges wil geven vanuit marketingoogpunt. Vervolgens kan de realisatie hiervan zich op verschillende manieren voltrekken. Zo kan het mogelijk worden gemaakt dat de bezoeker spaart voor korting door middel van bonnetjes, stempels, codes of punten. Een andere optie is dat ze door middel van een studenten- of 65+ pas aantonen recht te hebben op een verminderde prijs voor een toegangskaartje. Daarnaast worden allerlei andere stunts bedacht om de korting bij de bezoeker te krijgen, denk dan aan zomeracties, Groupon of Vakantieveilingen.  

 
Een andere en wellicht ietwat exclusievere manier om als bezoeker korting te verkrijgen op het kopen van kaarten, is het gebruik van persoonlijke kortingspassen. De bezoeker kan een pas kopen voor een bepaalde prijs en krijgt vervolgens korting op kaartjes voor een voorstelling of concert.
 
De organisatie van een theater, bioscoop, poppodium of evenement kan precies de voorwaarden en regels opstellen ten aanzien van de kortingspassen zoals zij dat zelf wil. Op die manier kunnen de passen door een dergelijke organisatie op strategische wijze worden ingezet.
 
De passen kunnen natuurlijk niet alleen voor bezoekers gebruikt worden, maar zij kunnen ook bepaalde privileges geven aan medewerkers. Voor de medewerkers van een theater, bioscoop, poppodium of evenement zouden dan bepaalde regels opgesteld kunnen worden met betrekking tot het bezoeken van voorstellingen of concerten en wellicht de prijs die zij daar dan voor moeten betalen. 
 
Het grootste voordeel van de ingebruikname van passen voor organisaties is dat zij door de persoonlijke gegevens die de bezoeker achterlaat om een dergelijke pas aan te kunnen schaffen, precies in kaart kunnen brengen welke bezoekers zij zoal aantrekken. Bovendien geeft het hebben van een pas voor de bezoeker een gevoel van exclusiviteit en dit komt ten goede van haar loyaliteit naar de organisatie toe. Deze verbindende factor is vanzelfsprekend erg gewild voor organisaties en blijkt goed voor de kaartverkoop.
 
Het bedenken van een goed passensysteem en de technische implementatie hiervan is mogelijk  met de module ActiveCREWcard.